2014. nov. 20.
Készül a Színes Család Naptár – magyar művészeti alkotásokkal  
2014 októberében művészeti pályázatot hirdetett a Pannoncolor Művészfesték Gyártó vállalat, kifejezetten hazai művészeket és hobbifestőket célozva. A kiírásban családi témájú festményeket vagy rajzokat vártak, abból a célból, hogy a kiválasztott 12 festmény a 2015-ös Pannoncolor művészeti naptár oldalain kapjon széles nyilvánosságot.


 A pályázatra közel 80 alkotás érkezett, amelyből 61 kép felelt meg a kiírásnak, ezek közül kellett kiválasztani a naptárhoz szükséges 12 db képet. A zsűriben a szakmát a Kossuth díjas Aknay János, a Munkácsy díjas Pirk László és Tarcsay Béla grafikusművész képviselte, mellettük a Pannoncolor művészeti munkatársai értékelték a képeket.

  Mára eldőlt, hogy melyik a 12 kiválasztott pályamű, ezekről bővebben a www.pannoncolor.hu oldal hírei között lehet olvasni. Nagyszerű hír, hogy az élen Molnár Amanda alkotása végzett, aki Franciaországban apácaként alkotó magyar művész és egy gyönyörű ikonfestménnyel pályázott. Ez a mű, melynek címe „Ikon”az április hónapot fogja díszíteni. Molnár Amanda az ikonfestészetről sok titkot elárult nekünk, melyről a Pannoncolor weboldalán is olvashatnak.

  Érdemes felsorolni azokat a művészeket, akiknek művei szintén bekerülnek a naptárba, ezúttal köszönjük nekik, hogy hozzájárultak egy szép művészeti kiadvány elkészítéséhez. Ezúton is gratulálunk
Molnár Amandának, Kagyerják Attila Tamásnak, Gulyás Lászlónak, Papp Norbertnek, Szabó Annamáriának, Gulyás Kingának, Molnár Áginak és Szabó Annamáriának.


  Minden résztvevő pályamű megtekinthető a Pannoncolor Kft. weboldalán.

 

 
 A naptárak korlátozott példányszámban lesznek kinyomtatva, elérhetőek lesznek a Pannoncolor Szakáruházban és megrendelhetőek vevőszolgálatunkon ( info@pannoncolor.hu ) a készlet erejéig.
Galéria