2016. febr. 09.
Tieff Bettina a 2016-os Pannoncolor Művészeti Naptár közönségdíjasa  
"Nagyon sok szép pályamű érkezett be, az én sorsom a közönségre volt bízva és számos művész festménye közül az én festményem nyerte el a közönség tetszését. Számomra ez hatalmas megtiszteltetést jelentett, bevallom sokáig a hatása alatt voltam."

- Mióta fest?
 

 Amióta az eszemet tudom megállás nélkül alkotok, kerüljön bármilyen eszköz is a kezeim közé. Intenzíven 2 éve festek, de mindig is érdekelt a festészet világa.
 

- Milyen technika áll Önhöz közel? Miért?
 

 Művészeti középiskolát végeztem, ahol Textilrajzoló és modelltervező asszisztens szakra jártam, ebből kifolyólag sok rajzóránk is volt. Szerettem rajzolni mindaddig amíg meg nem ismerkedtem a festéssel, sokkal szabadabbnak éreztem ezt a technikát és rengeteg lehetőséget tárt fel előttem. Akvarell festékkel kezdtem el első munkáimat, de idővel nagy rajongója lettem a realisztikus élethű ábrázolásnak legyen szó bármilyen művészetről és úgy gondoltam az olajfesték meg tudja adni nekem azt a fajta szépséget amit látni szeretnék és teljes komolysággal belevetettem magam ennek a technikának a fejlesztésébe.
 

- Van példaképe?

 Konkrét példaképem nincs, de szeretek más művészek munkáiban elmerülni, hiszen olyan sokszínű ez a művészet legyen szó technikáról vagy akár témáról.
 


 

- Vett-e már részt pályázaton? Hogy fogadta a hírt hogy a nyertesek között van?
 

 Ez idáig kisebb pályázatokon vettem részt, de számomra ilyen komoly hangvételűn még nem. Úgy gondolom egy abszolút pályakezdőnek mint nekem ez egy igen hatalmas lehetőséget adott. Nagyon sok szép pályamű érkezett be, az én sorsom a közönségre volt bízva és számos művész festménye közül az én festményem nyerte el a közönség tetszését. Számomra ez hatalmas megtiszteltetést jelentett, bevallom sokáig a hatása alatt voltam. 

- A színes Magyarország témában Ön a "Magyar Vizsla" című képet adta be. Miért pont ezt a képet?
 

 Amikor megláttam a pályázatot nagyon megörültem, első benyomásra izgalmas témának tűnt. Sok „kutató”munkát végeztem mivel is nevezhetnék, felírtam egy papírra mindent ami a témához kapcsolódik, de egyiket se éreztem magaménak. Mivel mindenképpen szerettem volna részt venni valamilyen munkával és valami igazán megnyerőt szerettem volna alkotni, így erre a portréra esett a választásom. Azelőtt festettem már állat portrét és úgy gondoltam ez a téma lesz a befutó.

- Meséljen egy kicsit a képről, az ihletőjéről. Mikor és miért festette?

 Mikor megszületett a döntés, hogy állat portrét fogok készíteni, azt gondoltam mi lehetne magyarosabb, mint egy magyar vizsla. A kép ihletője egy korábban elhunyt házikedvencünk, aki szintén ebbe a kutyafajtába tartozott. Sok gyermekkori emlékem fűződik hozzá, egy okos, barátságos és hűséges barátként él emlékeimben a mai napig. Magát a képet nagy lelkesedéssel kezdtem el készíteni és mikor elkészült alig vártam a pillanatot mikor nevezhetem be a versenybe.

- Milyen tervei vannak a jövőre nézve a művészet terén? Hol lehet Önnel és a munkáival találkozni?

 Büszkeséggel tölt el, hogy két egyéni kiállítást már magaménak tudhatok és előreláthatólag szeptemberben tervezem az újabb kiállításom, ahol az éppen készülő olajfestményeim nagy része megtekinthető lesz. Szeretnék napról napra egyre jobb és jobb lenni, így minden adódó szabadidőm továbbra is a festésnek fogom szentelni. Saját honlapom jóvoltából fel lehet venni velem a kapcsolatot, illetve egyéni és megrendelésre készült munkáim is megtekinthetőek, szeretettel várok minden érdeklődőt.

Honlapom címe: http://tieff-art.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/TieffBettina-ARTist-277530875786221/

 

szerkesztette: Stefaich-Veres Enikő