Termékek

PANNONCOLOR Akvarell festék  

Az Akvarell festés

  A  vízfesték gyűjtőnéven ismert lazúrozó akvarellfestékek és a fedő gouache festékek iránti érdeklődés a victoriánus korban nőtt meg, a fellángoló táj és természetimádat egyenes következményeként.

 Tájképeket, virágokat és más természeti "csodákat" természetesen korábban is festettek, de ettől kezdve szenteltek kitüntetett figyelmet ezeknek a témáknak, mivel megjelenésükre a vízfesték a maga ragyogó színeivel üdeségével, bájával tökéletesen megfelelő eszköz volt.
 Persze napjainkabn készítenek vízfestő eljárással portrékat és alaktanulmányokat, csendéleteket és városképeket, egyszóval mindent, amit le lehet festeni, azt vízfestékkel is le lehet festeni.

FESTŐSZEREK AKVARELLFESTÉKHEZ:

Gumiarábikum: Trópusiakácfák gumija. Vizes oldata növeli az akvarellfesték fényét, lazúrosságát és csökkenti terülését.

Tévhitek és előítéletek

 A vízfestés tulajdonképpen teljesen megmagyarázhatatlan okokból sokkal több előírás és tilalom szabályozza, mint bármely más technikát. Az emberekbe egyre azt sulykolják, hogy ennek a technikának megvan a maga "helyes" és  "szabályos" módja, és ha ettől a legcsekélyebb mértékben is eltérnek, azzal máris hűtlenek lesznek a technikához. Mást se hallanak például, mint azt, hogy tilos fedőfehéret használniuk, mert attól a színek elveszítik áttetszőségüket, ezért csakis a festékek hígitásával szabályozhatják a színek világossági fokát, emiatt aztán mechanikusnak, sőt némiképpen erkölcstelennek is érzik a használatát. Nem csoda hát, ha értetlenkedve fogadnak, sőt emiatt illetlenségnek tartanak bármilyen újfajta próbálkozást és megközelítést.

Egy másik tévhit

 Egy másik tévhit szerint, a vízfestékkel nagyon nehéz bánni. Való igaz, ha egyszer valamit elrontottunk festés közben, azt nem mindig tudjuk kijavítani, annál is inkább, mert nehéz jól dolgozni, ha más szabja meg helyettünk, mi is a jó.

 Jó képet festeni amúgy sem könnyű, bármilyen eszközzel vagy anyaggal dolgozunk is, de ha egyszer már kialakítottuk saját módszerünket, biztosan sikerül legyőzni a nehézségeket.

Ismerd meg anyagot és a szolgálatodba állíthatod!

Az akvarelll sem bonyolultabb mint az olaj vagy akrill technika, csak megvan a maga sajátossága.