Termékek

PANNONCOLOR Festőszerek, Lakkok, Kiegészítők  

A Pannoncolor az alábbi festőszereket és alapozókat kínálja:

 

FESTŐSZEREK OLAJFESTÉKHEZ:


Művész lenolaj: Tisztított, fehérített növényi olaj festékek hígítására.

Mûvész terpentin: Festékhígító, mely egyben a festőeszközök tisztítására is használható.Velencei terpentin: Vörösfenyőből készült természetes balzsam, amely használata során javítja az olajfesték fényét és kenhetőségét. Használják még az elaszticitás növelésére. Minél elasztikusabb egy kötőanyag, annál csekélyebb mértékben hatnak a száradásnál a feszülési erők.

Velencei terpentin: Vörösfenyőből készült természetes balzsam, amely használata során javítja az olajfesték fényét és kenhetőségét. Használják még az elaszticitás növelésére. Minél elasztikusabb egy kötőanyag, annál csekélyebb mértékben hatnak a száradásnál a feszülési erők.

Művész festőszer: Fényesítő és hígitó hatású műgyanta és lenolaj tartalmú festőszer. Terpentinnel hígitható.

Standolaj: A standolajjal kevert festékek gyorsabban és fénylő felülettel száradnak, s az időjárási befolyásokkal szembeni ellenállásuk jelentősen fokozódik. Ezért kötő vagy adalékanyagként olyan olajfestményekhez használják, amelyek a szabadban erősebben ki vannak téve az időjárás szeszélyeinek.

Szikkatív: A zsíros olajok száradási készségének feljavítását és gyorsítását segítik elő. Óvatosságból csak cseppenként használjuk. A zsíros olajok száradási készségének fokozása, bőséges szikkatív adagolás mellett pont az ellenkező hatást eredményezi.

 

FESTŐSZEREK AKRILFESTÉKHEZ:

Fényesítő / mattító paszta: Használatával a selyemfényű festék fényessége befolyásolható. Vízzel hígitható.

Lassító: Használatával a száradási sebesség csökkenthető.

Ecsetmosó: A megszáradt festék oldására és a beszáradt ecset kimosására használható.FESTŐSZEREK AKVARELLFESTÉKHEZ:

Gumiarábikum: Trópusiakácfák gumija. Vizes oldata növeli az akvarellfesték fényét, lazúrosságát és csökkenti terülését.

 

ENYVFÉLÉK:

Bőrenyv: Fontos az alapozáshoz, lehetőleg világos, alacsony viszkozitású enyvet használjunk. Az enyv minőségétől, mint a festmény alapját képező legfontosabb nyersanyagtól, függ esetleg az egész festmény technológiai állapota.

Nyúlenyv: Bár nem nagy a kötőereje, de rendkívül rugalmas és lényegesen kisebb feszültséggel szárad a többinél, ami csökkenti a repedésképződés veszélyét. Polimentenyvként az aranyozási technikában játszik fontos komoly szerepet, de hajlékony felületek alapozásához is előszeretettel alkalmazzák.

Csontenyv: fából és papírból készült tárgyak ragasztására használatos elsősorban. Felhasználható még a következő területeken: kelmefestés, kalapgyártás, szövetgyártás, posztógyártás, gipszfigurák készítése, enyves festékek gyártása.


FESTMÉNYLAKKOK:

Dammárlakk: A dammárgyanta terpentines oldata. Olajfestékhez keverve növeli annak fényét. A festmények utólagos lakkozására is alkalmas. Háromféle kivitelben kapható, matt, selyemfényű és fényes. Használat előtt jól fel kell rázni.

Festménylakk fényes és matt kivitelben: Terpentinben oldott színtelen, nem sárguló műgyanta. Használat előtt jól fel kell rázni.

Viaszpaszta: Terpentines méhviasz. Festmények utófényezésére, tisztítására ajánljuk.

Akrillakk selyemfényű/  fényes/ matt: Vízzel hígitható, színtelenre száradó, nem sárguló műgyanta diszperzió. Festmények lakkozására használjuk. Használat előtt jól fel kell rázni.

UV akrillak Fényes/matt: UV fén hatására kékesen világít. Vízzel hígitható. Használat előtt jól fel kell rázni.


EGYÉB KIEGÉSZÍTŐK:

Lakkbenzin: Aromásmentes oldószer, olajfestékes festőeszközök tisztításához, öntapadós cimkék eltávolításához.

Fixatív: Sellak alkoholos oldata, pasztell-, szén-, és ceruzarajzok rögzítésére.

Grafix: Alkohol tartalmú, színtelen fixatív, pasztell-, kréta-, szén és ceruzarajzok rögzítésére.

Plextol: Vízzel hígitható poliakrilát kötőanyag.Felületkezeléshez és akrilfesték készítéshez. száradás után átlátszó és vízálló lesz.

Damárgyanta: természetes kötőanyag

Sellak: Alkoholban oldaható fehérített természetes gyanta.

Dextrin: Természetes növényi keményítő származék.

Méhviasz: Tisztított, fehérített természetes viasz, terpentinben oldódik.