Termékek

PANNONCOLOR Olaj Művészfestékek  

Az olajfestés alapjai

  Az olajfestés a művészek évszázadok óta használt technikája. Az olajfesték kötőanyaga levegőn száradó növényi olaj, amely oxigénnel lassan reagálva napokig szárad. Ez a szabályozott száradási sebesség (általában 3-6 nap) megengedi, hogy sokáig változtassunk, javítsunk, átdolgozzunk részleteket a képen.

  A festékrétegeket felvihetjük egymásra, az áttetsző vagy erősen fedő festékekkel változatos hatásokat érhetünk el. Használhatjuk a művészfestéket pasztózusan vagy erősen meghígítva akvarellszerűen vagy szórva is (airbrush).
  Az olajfesték lenolajjal, terpentinnel vagy lakkbenzinnel hígítható, illetve lazúrosabbá tehető festőszer vagy dammárlakk hozzákeverésével. A kész festményt átlakkozható festménylakkal vagy dammárlakkal, fényestől a mattig, átalakítva az olajfestékünk eredetileg selymes fényét.

Pannoncolor művész olajfestékek

  A PANNONCOLOR művész olajfestékei a tradicionális hengerszékes bedörzsöléssel készülnek, ami kiváló szemcsefinomságot, így nagy fedőképességet és gazdaságos felhasználhatóságot eredményez. A klasszikus gyártási technológiának köszönhetően a PANNONCOLOR OLAJ művészfesték hígítás nélkül használva megőrzi az ecsetvonásokat, festőkéssel és speciális eszközökkel dolgozva különleges felületi hatások érhetők el vele.

  A  több mint 50 féle árnyalatban  kapható olajfestékeink többsége egyedi pigmentet tartalmaz, így a Pannoncolor színek jól keverhetők egymással palettán és magán a festményen is.

   Az egyes színek tulajdonságait a termékcsomagolásokon is jelezzük a nemzetközi szokásoknak megfelelő módon. A jelölések a pigment tartalom mellett a fedőképességre és a színtartósságra adnak információt. A  jel a teljesen fedő, a  jel a félig fedő, a  pedig a gyengén festékeket jelöli. A színtartósság esetében a *** kiváló, a ** jó, a * gyenge színtartósságot jelöl, ez utóbbi kategóriába tartozó, gyengén színtartó pigmentet a Pannoncolor nem használ.

  Festékeinket több árcsoportba soroltuk, amelynek alapja a magas pigment tartalom miatt az alapanyag árfekvése. Mivel a gyártási technológia minden esetben azonos, a termékek minősége – az árszinttől függetlenül – minden esetben kiváló. A színek és árnyalatok fejlesztését festőművészekkel együttműködésben, az ő igényeik és visszajelzéseik alapján fejlesztjük.

  A több mint 50 féle szín, amelyek között olyan egyedi színek is megtalálhatóak, mint pélául az „Alizarin Krapplak”, 5 féle kiszerelésben kapható. A paletta a teljes színskálát felölelő 22ml-es tubusoktól a 38 ml-es és 200 ml-es termékeken át a gazdaságos 500ml-es kiszerelésig, amely méretben a gyakran használt színek hozzáférhetőek.

Letölthető dokumentumok