Termékek

PANNONCOLOR Tempera  


PANNONCOLOR Tempera

  A PANNONCOLOR több mint fél évszázada gyárt tempera festékeket Magyarországon, közmegelégedésre. 1954 -90 között a magyar festőművészek 90%-a a mi művészfestékeinket használta. A színválaszték kialakításában is együttműködtek az alkotóművészek. A képzőművészeti egyetemek alapanyag ellátásában most is részt veszünk.

  A PANNONCOLOR Tempera művészfestékek erős fedőképességű színek. Gyors száradás után a felület szép egyenletes és matt lesz. Száradás után vízben újra oldódnak. A színek egymással jól keverhetõk, de a festést kombinálhatjuk pasztellkrétával  vagy olajfestéssel is.

  Elsősorban iskoláskorúaknak ajánljuk, mert a művész  minőségű festékkel igazán öröm és élmény az alkotás. Az intenzív színek garantálják a sikert.

  A PANNONCOLOR Tempera művészfestékek többsége hengerszékkel finomítva készülnek, ezért kis szemcseméretű festékeket állítunk elő, amelyek tökéletes eredményhez vezetnek az alkotás során. A nagy gondossággal válogatott, nagy színtartósságú pigmentek mellett természetes kötőanyagot használunk, amelyek vízben újra oldható (gouache jellegû) mûvészfestéket eredményeznek.

Termékeink gyártását a speciális gépek és kézműves technológia ötvözése és a folyamatos minőségellenőrzés jellemzi.