2016. szept. 22.
Alkossunk együtt: Tanterem szépítés a Marabuval!  
Nagy örömömre szolgál, hogy múlthét pénteken átadhattam a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskolának,azt a hatalmas képet, aminek megfestésén több hónapig dolgoztam.

 Múlt év őszén jött a felkérés, hogy segítsek megszépíteni, színesebbé tenni, az iskola 1.b osztályának tantermét. Hatalmas falfestményre gondoltunk. A feladat adott volt, de a kép témáját illetően teljesen szabad kezet kaptam. Nem volt más dolgom hátra, mint neki állni megtervezni a festményt.

 A több mint 5 méteres kép egy 3 darabból álló rétegelt lemez lapra készült. A munka a falapok alapozásával indult. Majd ceruzával halványan felvázoltam a képet és indulhatott a festés.

 Ehhez a Marabu Basic Akril festékcsaládját használtam, mert hatalmas színskálával rendelkezik, a színei pedig rendkívül élénkek gyorsan száradnak és jó fedőképességgel rendelkeznek. A legvégén, mikor a kép teljesen megszáradt Pannoncoloros selyemfényű akril lakkal lakkoztam a képet. Szorgos kezek, tanítás után péntek este, falécek segítségével rögzítették a 3 darab falapot a terem falára, hogy hétfő reggel a gyerekek nagy meglepetésére már a színes tanteremben kezdődhessen meg a tanítás.

 A hatalmas festmény elkészítése nem tartott rövid ideig, de igazán megérte, amikor láttam mekkora örömet szereztem vele a mára, 1.b -ből 2.b-sé lett osztály tanulóinak!:)


 

írta és szerkesztette: Stefaich-Veres Enikő
Galéria

1 1  
2 2  
3 3  
4 4  

5 5  
6 6  
7 7