2016. aug. 04.
Alkossunk együtt! Varázsoljunk komor borostyánfalból, vidám tarka kis oázist!  
A kiskertünkben van egy sarok, amit sohasem szerettem igazán. Sokat tanakodtunk mi legyen vele, sötét volt és komor, elég hervasztó látványt nyújtott. Mígnem, egy napon elkapott az ihlet:)

  A kiskertünkben a műhelyem mellett van egy sarok amit sohasem szerettem igazán. Sötét és nagy vastag törzsű hatalmas szőrös borostyánnal van tele, amit még az előző tulajdonostól "örököltünk". Sokat tanakodtunk, hogy mi legyen vele, tartsuk- e meg, vagy irtsuk ki, de mivel nagyszerű élő zöld kerítésként azért megállta a helyét, úgy döntöttük, nem vágjuk le, megtartjuk, de később sem lett a szívem csücske:).A látványt mégjobban lehervasztja a kerítés aljában végigfutó, szürke hullámpala, ami a szomszédból átkóricáló állatok elleni, védőszerepet tölti be. Így összeségében eléggé hervasztó látványt nyújtottak együtt, a sötét szőrös borostyán és a szürke pala. Még nem egy napon, elkapott az ihlet..:)


 Biciklire pattantam és eltekertem a legközelebbi kertészetbe, ahol vásároltam néhány tarka kerti cserepes virágot.

   Eldöntöttem, hogy vidám kis oázist varázsolok a komor sötét utálatos kerti sarokból. Izgatottan vártam, hogy hazaérjek és minnél hamarabb  munkához lássak. Arra gondoltam hogy még színesebbé teszem az összképet azáltal, hogy a barna műanyag virágtartókat is színesre pingálom. Festékért nem kellett messzire mennem, a műhelyemből gyorsan választottam néhány élénk színt a Marabu Basic Akril http://pannoncolor.hu/hu/termekek-technikak/marabu-basic-acryl-akril-alapfestek/ festékei közül. Szükségem volt még ecsetre és drótra, a többi gyerekjáték volt. A Marabu festékeivel rendkívül gyors a munka, nagy fedőképességük miatt egy rétegben elég volt lefestenem a cserepekett és amíg azok száradtak, kedvet kaptam az unalmas szürke pala dekorálásához is, mer ugye ha egyszer elkap a hév, nincs megállás:)..

 Az alapot, világos zöldre kentem, mire a végére értem, már az eleje meg is száradt, így egyből kezdhettem  a vidám kis tarka virágok felfestését. A festett virágkaspókat dróttal különböző magaságban elszórtan rögzíttem a kerítésen. Aztán nem maradt már más dolgom, mint hátradőlni és gyönyörködni művemben:)

Így lett a kertünk nem túl népszerű részéből, vidám oázis:

              

 

Írta és szerkesztette: Stefaich -.Veres Enikő