2017. máj. 10.
Alkossunk együtt!  
Vidám és hasznos ötletek PET-palackból!

  Kétségtelen, hogy az eljövendő korok egyik legnagyobb kihívása a hulladékkezelés és újrahasznosítás kérdése, a fenntartható fejlődés jegyében. Annál is inkább, mivel például egy műanyag flakon, PET palack lebomlási ideje minimum 450 év, ehhez képest többségében csak mindössze néhány órát használjuk, aztán eldobjuk, így a szemét csak gyűlik és gyűlik. Mindennapi életünk során mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy ne növeljük jelentős mértékben a műanyag hulladékot, s ezt nem csak a szelektív hulladékgyűjtők használatával érhetjük el!

 Az alábbiakban olyan újrahasznosítási praktikákat gyűjtötttem össze, melyek jól reprezentálják, egy kis kreativitással és fantáziával mennyi minden hasznos, vagy éppen dekoratív használati tárgyat fabrikálhatunk műanyag palackokból, óvva ezzel környezetünket.

 Készíthetünk belöle csodás ékszereket, egy teamécses, egy kis damil, vagy drót, ékszerkapocs és a Marabu színpompás üvegfestéke segítségével! http://pannoncolor.hu/hu/termekek-technikak/marabu-glasart-uvegfestek/

                                          

Egy olló és színes cipzárok és néhány PET-palack, Marabu akrilfesték http://pannoncolor.hu/hu/termekek-technikak/marabudecorlack-acryl-dekoracios-akrillakk/ segítségével praktikus ceruzatartót vagy csodás virágtartót varázsolhatunk.

 

 

És ha még mindig nem lenne elég, akkor íme, egy újabb remek ötlet!

  Keressünk egy műanyag tetőt, néhány Pet-palack kupakot, egy kis ragasztót és máris adott minden egy igazán remek kis festék keverő paletta elkészítéséhez.

 

Kreatív barkácsolást kívánunk!

 

 

 

forrás: internet