2017. febr. 07.
Derwent kisokos: Miben különbözik a Derwent Color Soft a Studio színes ceruza az Artist ceruzától?  
Legutóbb már beszéltünk a zöld dobozos Artist ceruzáról,, most pedig nézzük meg hogy miben térnek el a Derwent Studio és Color soft ceruzák tőle

 Amikor megállunk a Derwent állvány előtt az első ami feltűnik, hogy hatalmas a választék és gyönyörűbbnél gyönyörűbb színek közül válogathatunk. De mikor a választásra kerül a sor akkor szembesülünk azzal a ténnyel, hogy fogalmunk sincs mi a különbség a zöld Artist, a lila dobozos, amiből ráadásul kétféle is létezik, a Studio és a Color soft, vagy éppen a kék vagy a sárga dobozos ceruzák között.

 Legutóbb már beszéltünk a zöld dobozos Artist ceruzáról, most pedig nézzük meg, hogy miben térnek el a Derwent Studio és Color soft ceruzák tőle.

 A két lila dobozos ceruzát sokan összekevrik egymással. A két legfontosabb különbség, ami anélkül hogy kipróbáltuk volna őket, elsőre is szembeötlő, hogy a Studio ceruzák hagyományosnak mondható 6 szögletűek, még a Color soft ceruzák hengeres alakúak.

 Használatában a leglényegesebb különbség, hogy a színes művészceruzák közül a Color soft http://pannoncolor.hu/hu/termekek-technikak/coloursoft-szines-ceruza/ a legeslegpuhább ceruza.

 Annyira lágy és krémes, hogy bátran nekiállhatunk vele fekete alapra is dolgozni, ugyanis a puhaságának és magas pigment tartalmának köszönhetően gyönyörű fedést biztosít akár sötét alapon is. A színek egymásra is satírozhatóak.

 A Derwent Studio ceruza közepes keménységének köszönhetően eléggé puha ahhoz, hogy klasszul fedjen viszont elég kemény a precíz pontos színezéshez, rajzoláshoz. Lakberendezők és divattervezők nagy kedvence. Hatszög alakjának köszönhetően tökéletesen kényelmes és stabil fogást biztosít használójának. A derwent Studio ceruza is alkalmas sötét alapra való rajzoláshoz

Mindkét ceruzacsalád 72 árnyalatban megvásárolható darabos változatban is.