2018. máj. 24.
Ecset néllkül: Iris Scott  
Iris Scott különleges technikával készülő, ujjal festett festményeiről ismert. Irish kesztyűt vesz fel a festéshez, amihez nagyon jó minőségű olajfestéket használ. A festékeket minden ujjával egyszerre kezdi el szétkenni a vásznon, és létrehozni a képen megjelenő alakot, vagy jelenetet. A festő korábban több technikát is alkalmazott alkotásinál, de ma már kizárólag ujjal festi meg a képeit, ecsetet már egyáltalán nem használ.

 
  Iris 1984. május 26-án született Maple Valley-ben, Washingtonban. A szülést otthon tervezték, szülésznő segítségével. Iris szó szerint a nappaliban született. A nővérével együtt Iris, egy mikro-farmon nőtt fel, ahol hippi szülei számtalan háziállatot tartottak. Például egzotikus papagájokat, hüllőket, macskákat, kutyákat, nyulakat és kedvtelésből egereket Ezek mind a családjuk részét képezték.

  Iris anyja, zongora tanárként tanított, az apja pedig asztalosként dolgozott. Irist mindig arra buzdították, hogy kövesse az álmait, és fontos, hogy olyan munkát végezzen amit igazán szeret és ezt a szempontot helyezze előtérbe egy olyan karrierrel szemben amit nem szeret ugyan, viszont pénzügyileg ígéretes lenne számára.

  Iris művészetét kezdetben, az utazásai alatt készített fotók inspiráltak, azonban az elmúlt évben az ötletek forrása megváltozott. Iris, aki éveket töltött a fotók alapján való festéssel, ma már meditációiból merít ihletet, így enged betekintést a tudatalatti láthatatlan birodalmába.

 

Iris munkáját leginkább három kedvenc festője befolyásolja: Klimt, Van Gogh és Picasso (kék korszaka).


   Iris gyakran mondja a fiatal művészeknek, hogy a gyakorlásnak hatalmas jeletősége van és a festéssel töltött órák sokasága elengedhetetlen a fejlődéshez és céljaink eléréséhez. A közösségi média óriási katalizátorként szolgált Iris sikeréhez. Nagy hangsúlyt fektet a közösségi médián való szereplésre, és különös figyelmet fordít  ott a művészete bemutatására. A web lehetővé teszi a szabad reklámozást, így a kezdő fiatal művészek nagyszerű lehetőséget kaphatnak a művészeti világban való bemutatkozásra.
VideóGaléria