Termékek

DALER ROWNEY Ecsetek  

A Daler-Rowney az összes technikához a legmegfelelőbb ecsetet kínálja,mert minden festékhez más-más ecset való. Nézzük tecnikák szerint:

 Az ecseteket két  nagy csoportba sorolhatjuk, természetes szőrből készült és mesterséges szőrű ecsetek.

 A természetes szőrből készült ecsetek készülhetnek disznó, marha, mókus, nyest, póni és akár kecskeszőrből is, de egyszer beszélgettem egy többgenerációs népi bútorfestő család leszármazottjával, akinek tapasztalata szerint bútorfestéshez a legjobb ecset a hajecset.

 Minden festékhez más-más ecset való. Nézzük tecnikák szerint:

Akril: Mivel az akril vízbázisú festék, tökéletesek hozzá a szintetikus szőrű ecsetek.

Olaj: Mindenképpen disznósörte, vagy más természetes állatszőrből készített ecset ajánlott.

Tempera: Ez is egy víz oldható festék, ezért ugyanúgy megfelel a szintetikus ecset mint az akrilnál, de kíválóak a célra a különböző állatszőr ecsetek. A temperát lehet vizesebben használni, de akár egészen sűrűn, festőkéssel is feltenni a papírra, vászonra. Az ecset keménységét érdemes figyelembe venni vásárláskor, vizesebben használva puhább szőrűt, sűrűbben használva keményebb ecsetet tanácsos választani a jobb tartás miatt.

Akvarell: Ehhez a technikához különböző gyártók minőségi szintetikus ecseteket is készítenek, én mégis azt gondolom a legjobb a természetes állatszőrből készült ecset, mivel a legtöbb vizet ezek veszik fel, ami az akvarellnél a legfontosabb. Alkalmas a mókus, póni, de legjobb a célra egy jó mínőség nyest ecset.

Az ecseteket száruk,(hosszú és rövid), vagy formájuk szerint is csoportosíthatjuk::

- kerek

- lapos

- legyező

- hosszú szőrű író cset

- szivacs ecset

- macskanyelv más néven íves ecset.

- tunkoló

- oszlató

Videó