Termékek

DALER-ROWNEY Művészfestékek és Kiegészítők  
Az angol Daler-Rowney 1783 óta gyárt kiváló minőségű festékeket, festőalapokat és kiegészítőket a művészeknek.
 
A vállalkozást T. & R. Rowney-ként 1783-ban alapította két testvér, Thomas és Richard Rowney, majd 1806-ban Thomas fia, Richard és sógora Richard Forster közreműködésével Rowney & Forster néven már olyan híres művészek számára szállítottak alapanyagokat, mint Constable és Turner.
 
Forster 1832 körül nyugdíjba ment, és 1837-ben a társaság George Rowney & Company néven vált ismertté, amikor Thomas fia, George Rowney vette át a céget. 1924-ben az üzletet részvénytársaságként, George Rowney & Co Ltd.-ként jegyezték be. A társaságot 1983-ban egyesítették a Daler Board Company-val és megalapítják a Daler-Rowney Ltd.-t.
 
A George Rowney & Company sokszor áttelepült a 19. és a 20. században. 1963-ban a Rowney volt az első gyártó Európában, amely Cryla márkanéven vezette be a művész akrilfesték családját. 1969-ben a társaság London központjától költözött a jelenlegi címére és székhelyére Bracknellbe. Az üzletet a Rowney család nemzedékein keresztül vezette, Tom Rowney volt a Rowney család utolsó ügyvezető igazgatója. Mivel nem volt a családban utódja a cégnek, vevőt keresett. 1969-ben a többségi részesedést eladták a Morgan Crucible Company-nak, majd 1983-ban, eladták a Daler Board Company-nak.
 
2016 februárjában a Daler-Rowney-t megvásárolta a milánói székhelyű F.I.L.A. Csoport.