Termékek

PANNONCOLOR Tempera és Óriás Gombfesték  

Mi is az a Tempera?

A tempera (latin temperare: 'keverni') egy festészetben alkalmazott technika. Lényege a temperafesték használata, amelyben a színezőanyag egy olajos-vizes emulzióban van eloszlatva. Festés közben a temperafesték vízzel hígítható, de a vízfestékekkel ellentétben száradás után már nem.

A tempera az olajfestés elterjedése előtt a festészet legfontosabb eljárása volt, a középkor táblaképei, az ikonok ezzel a technikával készültek. A középkorban krétaalapozásra dolgoztak, a könnyed, tiszta színek a fehér alapozáson jól érvényesülnek. A temperát az olajtechnikával vegyítve is lehet alkalmazni. A temperával aláfestett képet lehet olajfestékkel folytatni, a régi mesterek gyakran éltek is ezzel a lehetőséggel.

A magyar kereskedelemben tempera néven hozzák forgalomba azokat a festékeket is, amelyeket inkább gouache kategóriába sorolunk. Ezek annyiban mások a hagyományos tempera festékekhez képest, hogy száradás után is újra oldhatók vízzel. A PANNONCOLOR Temperafestékére is ez az újraoldhatóság jellemző.

PANNONCOLOR Tempera

A PANNONCOLOR több mint fél évszázada gyárt tempera festékeket Magyarországon, közmegelégedésre. A színválasztékunkat folyamatosan a piaci igényekhez igazítjuk, fejlesztjük. Készleteinket rajzpedagógusok bevonásával állítottuk össze.

 

 A teljes színskála 39 színt tartalmaz, melyek 18 ml-es és 200ml-es kiszerelésben is megvásárolhatók egyesével!

Készleteink:

  •          6x18 ml
  •        10x18 ml
  •        12x18 ml


A Pannoncolor tempera száradás után vízzel visszaoldható gouache típusú festék. A gazdagon pigmentált, vizes bázisú festék, hagyományos hengerszékes technológiával készül, magas fényállóságú pigmentek, természetes ásványi- és kötőanyagok felhasználásával. Színei élénkek, intenzívek, fedőképessége kiváló, jól rétegezhető. Gyors száradás után a selymes tapintású felület egyenletesen matt lesz. Temperafestékkel szinte minden szívóképes felületre jól lehet festeni, papírra, deszkára, vászonra, falra. A temperafesték vékony rétegben is jól fed, felvitelére a hosszabb szőrű ecsetek a legalkalmasabbak.
A temperaképet lehet lakkozni, ekkor szinte alig lehet megkülönböztetni a lakkozott olajképtől, de ez éppen legnagyobb varázsától, tiszta, könnyű színhatásától fosztja meg. 

 

Letölthető dokumentumok