Termékek

PANNONCOLOR Olaj Művészfestékek  

 

Pannoncolor művész olajfestékek                                                                  

                                                              

A PANNONCOLOR művész olajfestékei hengerszékes technológiával készülnek. A tradícionális technikának és a válogatott pigmenteknek köszönhetően kiváló szemcsefinomság, sűrű, krémes állag, nagy fedőképesség és gazdaságos felhasználhatóság jellemzi festékeienket. A klasszikus gyártási technológiának köszönhetően a PANNONCOLOR OLAJ művészfesték hígítás nélkül használva megőrzi az ecsetvonásokat, festőkéssel és speciális eszközökkel dolgozva különleges felületi hatások érhetők el vele.

 A  több mint 50 féle árnyalatban  kapható olajfestékeink többsége egy-egy fajta pigmentet tartalmaz, így a Pannoncolor színek jól keverhetők egymással palettán és magán a festményen is.

Az egyes színek tulajdonságait a termékcsomagolásokon is jelezzük a nemzetközi szokásoknak megfelelő módon. A jelölések a pigment tartalom mellett a fedőképességre és a színtartósságra adnak információt. A  jel a teljesen fedő, a  jel a félig fedő, a  pedig a lazúrosan fedő festékeket jelöli. A színtartósság esetében a *** kiváló, a ** jó, a * gyenge színtartósságot jelöl, ez utóbbi kategóriába tartozó, gyengén színtartó pigmentet a Pannoncolor nem használ.


Festékeinket több árcsoportba soroltuk, amelynek alapja a magas pigment tartalom miatt az alapanyag árfekvése. Mivel a gyártási technológia minden esetben azonos, a termékek minősége – az árszinttől függetlenül – minden esetben kiváló. A színek és árnyalatok fejlesztését festőművészekkel együttműködésben, az ő igényeik és visszajelzéseik alapján fejlesztjük.

A több mint 50 féle szín, amelyek között olyan egyedi színek is megtalálhatóak, mint pélául az „Alizarin Krapplak”, 3 féle kiszerelésben kapható. A paletta teljes színskálája kapható 22ml-es, 38 ml-es és 200 ml-es kiszerelésekben.

A festékek alap-, kiegészítő- és mesterkészletekben is kaphatók.

 

Az olajfestés alapjai

 
Az olajfestés a művészek évszázadok óta használt technikája. Az olajfesték kötőanyaga levegőn száradó növényi olaj, amely oxigénnel lassan reagálva napokig szárad. Ez a szabályozott száradási sebesség (általában 3-6 nap) megengedi, hogy sokáig változtassunk, javítsunk, átdolgozzunk részleteket a képen.


A festékrétegeket felvihetjük egymásra, az áttetsző vagy erősen fedő festékekkel változatos hatásokat érhetünk el. Használhatjuk a művészfestéket pasztózusan festőkéssel vagy hígítva lazúrosan is.

Az olajfesték lenolajjal, terpentinnel vagy lakkbenzinnel hígítható, illetve lazúrosabbá tehető festőszer vagy dammárlakk hozzákeverésével. A kész festmény átlakkozható festménylakkal vagy dammárlakkal, fényestől a mattig, átalakítva az olajfestékünk eredetileg selymes fényét.

 

Letölthető dokumentumok